Leggyakoribb párkapcsolati probléma: hűtlenség

SZERELMI HÁROMSZÖG

 

Munkahelyi viszony ami döntésképtelenné tesz? 

Hűtlen vagy és úgy érzed, hogy nem tudsz vállasztani? Lehet egyszerre két nőt/pasit szeretni? Felmerül benned, az  elhagyni a szeretőt lehetősége?

Az egyik pillanatban még úgy gondolod elhagyod a szeretődet, de ha erre gondolsz, akkor egy erős veszteség érzés mar beléd, és úgy érzed, ez nagy lemondás, lehet hogy mégsem vagy erre képes. Mivel évek óta vmi ilyesmi gondoskodás, szeretet vagy éppen szex hiányzik az életedből, és most amikor itt van és még alig élvezted ki, ezt nem teheted meg, hogy elengedd…most még nem.

A másik pillanatban azt gondolod, hogy képes vagy elhagyni a feleséged, a közösen felépített házatokat (amit úgy szeretsz, kert, garázs stb.) mert ez a kapcsolat már régóta nem az, amire te vágysz. Már hosszú ideje, hogy nincs meg az a fajta szex, szenvedély, intimitás, vágy köztetek ami régen megvolt, megváltozott a feleséged és úgy érzed, férfiként nem igazán vagy megbecsülve. Az is lehet, hogy ő még mindig vágyik rád, de te vagy az, aki már nagyon távolinak érzed őt magadtól. Ilyenkor úgy érzed elég erőd van, ahhoz, hogy kilépj ebből a házasságból és egy új életet kezdj.

Lebukott a férjed feleséged?

 Megcsaltak  és félsz, hogy végleg elhagyott  másik miatt?

“Megcsalt férj vagyok, két gyerekünk (9, 12) van. Kifelé irigyelt család voltunk, de nemrég rájöttem, hogy a feleségemnek viszonya van, már kb. 1 éve.”

“24eves házasok vagyunk,megcsalt a férjem, másfél évi kapcsolata után, azt mondta engem szeret,a másik csak kaland volt.Teljesen összetörtem és elzavartam otthonról. Ez 2 hete törtent, azóta albérletben van, és nem beszéltem vele,csak a gyerekeimen keresztül. Nem tudom hogyan tovább….”

Természetes, hogy felmerül benned a kérdés:  normális e amit érzek? 

Szeretőnek lenni örök másodiknak maradni?

Munkahelyi titkos kapcsolat, hogy lehetne ebből több?

Szeretőnek lenni méltatlan helyzet. Attól válik azzá, mert egy alárendelt szerepbe hozod magad a hűtlen féllel szemben.  Valójában egy függőség alakul ki benned, olyankor amikor hosszú ideig vagy benne egy titkos viszonyban.  Mikor felmerül már benned az a kérdés, hogy  tovább kellene lépni, de nem tudod hogyan tedd, akkor tudsz elindulni és változtatni a szerető vagyok helyzeteden igazán.

De persze és ezt saját tapasztalatomból tudom , ez nem ilyen könnyű. Nem könnyű kilépni a szeretőnek lenni helyzetből, mert úgy érzed, hogy sokat veszítesz és hogy talán soha nem lesz neked ennyire jó, mint most, kivéve azt a kis apróságot, hogy foglalt a pasi akibe beleszerettél…

MEGJELENT!

“Mindig ennyire bonyolult és nehéz volt párkapcsolatban,házasságban boldogan élni,vagy most tényleg annyit változott a világ,hogy valami uj modellt kell kitalálni a régiek helyett? Hozzá kell szoknunk,hogy mindenképpen megcsaltak vagy megcsalók vagy szeretők leszünk, vagy akár egyszerre mind a három? És ha igen,akkor hogy lehet ezt elfogadni és megtalálni mégis a boldogságot? Érdemes elolvasni Gelsei Bernadette könyvét,hogy egy kicsit könnyebben bolyongjunk szerelmi életünk útvesztöiben.” 

Pétery Bori, színész és énekesnő

​”Rengeteg negatív érzés járja át az embert, ha egyszer egy szerelmi háromszög szereplőjévé válik.  Akár szeretőként, akár hűtlen félként, akár megcsalt félként olvassa valaki a könyvet, rá fog jönni, hogy a benne kavargó érzések és gondolatok természetesek, és támogatást kap ezek megértéséhez, feldolgozásához. A könyv minden sorából érezhető az az elfogadó hozzáállás, amelyet Bernadette nemcsak a könyvében, hanem a praxisában is képvisel.”
Dr. Mészáros Ádám, párkapcsolati mediátor, a Párkapcsolati konfliktuskezelési kézikönyv szerzője
A hűtlen, a megcsalt és a szerető - A szerelmi háromszög pszichológiája
​Gelsei Bernadett
Kiadó:Expert Books
Oldalak száma:240
ISBN:9786155686696
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2017

Bűntudatod van azért, mert nem teszel semmit, hogy jobb legyen a kapcsolatod?
21 nap és minden más lesz!

Ez a program az én ajándékom. Ingyenes, mert segíteni szeretnék neked.
De mégis ára van. A figyelmed, az elköteleződésed az ára!

Monogámia extrákkal?
Monogámia extrákkal?
Megcsalt a párom , majd a szeretője lettem

Az egyik leggyakoribb ilyen szerepkeveredés amikor megcsalt feleségből a saját férjünk szeretőjévé megyünk át.

Hogyan i

Megcsalt a párom , majd a szeretője lettem
Magyarországra érkezett Gary Chapman

  Az 5 szeretetnyelv „atyja” a héten számos előadást tart országszerte Budapest, 2017. március 27....

Magyarországra érkezett Gary Chapman
Érzelem kifejezésének 5 lépése

Érzelem kifejezése a válás elkerülésének egyik fontos része.

Érzelem kifejezésének 5 lépése
Párkapcsolati kommunikáció 5 szintje

Miért lépnek félre vagy válnak el a legtöbben

Párkapcsolati kommunikáció 5 szintje
Munkahelyi viszony új fajtái

Átalakult munkavégzés kedvez a munkahelyi viszonyok kialakulásának.

Munkahelyi viszony új fajtái

Felőröl az egész helyzet, közben sok a felelősséged a munkádban?
Lazítasz néha egy kis piával, droggal?

Ez a program az én ajándékom. Ingyenes, mert segíteni szeretnék neked.
De mégis ára van. A figyelmed, az elköteleződésed az ára!